Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2010 15:09 - МУСТАЦИТЕ НА БУЛКАТА ИЛИ ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ПЕТЪР ДИМИТРОВ
Автор: pepidimitrov Категория: Политика   
Прочетен: 2889 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 18.03.2010 19:54


image
Пешо Димитров е голям гений. Досега той очевидно се прикриваше успешно – зървахме някак си таланта му, но гениалността си не показваше. Веднъж в Парламента обаче, покрай тегобите с газа, тази гениалност лъсна изцяло. Тя се състои в способността да се създава паралелна на паралелната реалност и да се говори за нея като за по-реална от реалната. Ето как става това.

Когато България сключваше договори с “Газпром” за доставка на газ, които в реалността очевидно са лоши, защото денонсират неизтекъл все още добър договор, защото обвързват дългосрочно страната, защото всъщност са сключени с дъщерни на “Газпром” компании, които днес ги има, утре ги няма в юридическия свят, защото….. П.Димитров, като отговорен министър, твърдеше, че договорите са добри и се държеше, сякаш наистина са такива. Като в същото време не даваше на обществеността, а дори и на ограничен брой народни избраници, да ги прочетат. Вероятно – за да не вземат публично твърде много да хвалят иначе скромното правителство, че е сключило прекалено добри договори.
Идва газовата криза. Украйна че е виновна, виновна е според вездесъщия министър, но българите започват да се сещат, че в реалността май нямат никакви договори с Украйна и питат за вината на онзи, с когото  имат. И за вината на онзи, който ги е сключил. Тук вече геният на Димитров се разгръща напълно. Извисен от трибуната на Парламента, той забива гвоздея в ковчега на паралелния свят: “И какво, като разкрием договорите, ще падне булото и ще разберем, че булката е с мустаци ли?”

Ако булката наистина, както изглежда, е с мустаци, това не е никак добра новина за младоженеца, който така или иначе вече е сложил парафа. В случая обаче способността на министър Димитров да повдигне булото, без да го махне изцяло, само привидно е някакво признание, поднесено образно. Само привидно е връщане към реалността. Защото то цели да прикрие всъщност един друг паралелен свят, в който булката е не само с мустаци, но и с брада. В този случай има опасност младоженецът, вместо просто да оскубе мустаците на булката, да вземе бръснач, за да я обръсне. А така рязко нараства опасността и да я клъцне по погрешка. Или съзнателно.

Но това не е всичко. Геният на Мистър Гаф като правило, се разгръщаимаше винаги докрай.

Той използва случая с газовата криза не за да обяви, че България обмисля реална стратегия за търсене на алтернативни източници на газ и за намаляване на общата стопроцентова енергийна зависимост от Русия, а точно обратното – за да убеди депутатите и целия български народ колко добро начинание е газопровода “Южен поток”. Тъй като руснаците са добри, а украинците – лоши, според Пешо ако този газопровод беше вече построен, сега ние нямаше да сме набутани до шията в…..таковата, де. С други думи – щяхме да си потребяваме спокойно газ, докато ни се завие целия свят.

Впрочем, изглежда дори няма нужда от потребяването на чак толкова много газ, за да ни се завие свят. За целта е достатъчно само да вникнем в супергениалната икономическа формула със силно психологически, а според някои – и силно психиатрични – отенъци, сътворена от Петър Димитров. С нея той постига три в едно – изразява символ-веруюто си за твърдата необходимост от изграждане на газопровода “Южен поток”, отправя директен упрек към българските потребители за тяхната ненаситна лакомия и индиректен към несправедливата световна икономика, която целенасочено нанася щети на България. “Колкото повече се радваме, че на бензиностанциите цените падат, толкова повече намаляват шансовете за реализацията на “Южен поток” – каза, без да му мигне окото, бившият вече, благодарение на Господ действал чрез Б.Б., българският министър на икономиката и енергетиката.

В случая не остава нищо друго, освен да перифразираме един друг български гений, изригнал преди години и да кажем: “Е-га ти икономиката, е-га ти енергетиката, щом Петър Димитров им е министър”.

Лошото е, че префразираният тук Нейчо Неев беше министър наистина в зората на прехода, докато Петър Димитров беше министър в момент, когато мнозина смятаха, че преходът в България е приключил.


(по Пламен Асенов http://asenov2007.wordpress.com/)

 



Тагове:   България,   БСП,   южен,   поток,   мустаците,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. chara - Е, то е ясно, че П.димитров си беше обида за отрасъла ... ама какво да правиш!
18.03.2010 15:15
Така го пожела Р.Овч.
:)
цитирай
2. анонимен - да
19.03.2010 12:16
той е обида за българия не само за отрасъла
цитирай
3. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 07:31
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pepidimitrov
Категория: Политика
Прочетен: 116875
Постинги: 23
Коментари: 224
Гласове: 66
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930